Een boom viel recht op de twee auto's van een gezin uit Tilburg Reality Photo

In het zuiden van het land had de brandweer zijn handen vol aan het opruimen van de schade die de wind veroorzaakt heeft. In de drie zuidelijke provincies zijn zondag meer dan 1350 meldingen binnengekomen bij de alarmcentrales. De meldingen gingen vooral over versperde wegen en bomen of takken die op auto's zijn gevallen. Er zijn voor zover bekend twee mensen gewond geraakt.

Een man in Geldrop raakte gewond toen een boom op zijn auto viel. In Valkenswaard waaide iemand van zijn dak af, toen hij daarop was geklommen om iets te repareren. Hij is met rugletsel afgevoerd.

Ook in Goes waaide een dak weg. Meer schadegevallen zie je in de video:

Harde wind leidt tot schade en overlast in zuiden van Nederland

In de regio Zeeland hadden de hulpdiensten het drukst, daar kwam bijna de helft van de meldingen binnen. Ook in Zuid-Limburg was er veel schade; daar kreeg de brandweer 360 telefoontjes.

Tot 120 km/u

De Limburgers kregen hulp van de brandweer uit Utrecht. In de regio werden 20 brandweerauto's ingezet. In het noorden van de provincie leek de wind het meest te hebben huisgehouden in de regio van Weert.

In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg was code oranje van kracht. Er werden windstoten van 120 kilometer per uur gemeten, ongebruikelijk hard voor boven land.

Spoor versperd

Het treinverkeer had ook veel last van takken op het spoor en schade aan de bovenleiding. Spoorbeheerder ProRail kreeg zestien keer te maken met bomen op het spoor, maar had ook last van plastic en bouwmateriaal op de bovenleiding, met gevolgen voor de dienstregeling.

Zo reden er zondagavond geen treinen tussen Geldermalsen en Den Bosch. In Zuid-Limburg waren er een groot deel van de dag problemen op het spoor, vanaf 's middags reden er geen treinen ten zuiden van Roermond.

Deze mensen strandden daardoor in Sittard:

Treinverkeer Limburg plat, reizigers op zoek naar ander vervoer

NS en Arriva zetten bussen in. De verwachting is dat maandagochtend tijdens de ochtendspits weer treinen kunnen rijden tussen Sittard en Maastricht. Op de andere trajecten is er als het goed is zondagavond weer treinverkeer mogelijk.

STER reclame