In de sneeuw houdt Emmen tien Heraclieden met late goal van zesde plaats af

Sven Braken maakt de 1-1 vlak voor tijd
    Michael de Leeuw probeert de bal onder controle te krijgen in de sneeuw
    Mohammed Osman en Michael Chacon in duel
    Tim Breukers wordt van het veld gestuurd na twee gele kaarten binnen twee minuten
    Adrian Dalmau heeft Heracles op 1-0 gekopt bij Emmen

FC Emmen heeft op het nippertje zijn vierde nederlaag op rij kunnen voorkomen. Thuis tegen tien man van Heracles Almelo werd het vijf minuten voor tijd 1-1. In een sneeuwstorm zorgde invaller Sven Braken met een oranje bal voor de verdiende gelijkmaker.

Adrian Dalmau had de bezoekers op 0-1 gezet, maar die speelden de hele tweede helft met een man minder omdat Tim Breukers vlak voor rust in twee minuten twee keer geel kreeg.

Bij winst was Heracles zesde geweest in de eredivisie, nu blijven de Almeloërs - die dit seizoen al een poos vierde stonden - zevende. Emmen bezet de zestiende plaats.

Bezoek premier Rutte

Vlak voor de wedstrijd begon, was premier Mark Rutte nog in stadion De Oude Meerdijk om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Hij deed een Emmen-sjaal om en voorspelde een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

Emmen had de overhand voor rust en was met zes doelpogingen gevaarlijker dan Heracles. Dat scoorde echter wel uit de eerste de beste kans (kopbal Dalmau uit een corner).

Wit veld

Op het vanwege de sneeuw steeds witter wordende veld, zette Emmen de tien Almeloërs na rust steeds verder onder druk. Caner Cavlan schoot in het zijnet, Hilal Ben Moussa net naast en Michael de Leeuws inzet van dichtbij werd gekeerd door doelman Janis Blaswich.

Kort voor tijd sloeg Braken wel toe, met een kopbal.