Roberto Piazza
NOS Sport

Italiaan Piazza nieuwe bondscoach volleyballers

De Nederlandse volleybalbond heeft de Italiaan Roberto Piazza aangesteld als bondscoach van de mannenploeg. Piazza, die nu nog clubcoach is bij de Poolse kampioen Skra Belchatow, begint in mei aan zijn nieuwe klus en heeft een contract tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De 51-jarige Piazza, die speelde bij Parma en Piacenza, coachte ook verschillende clubs in Italië en werkte samen met onder anderen de oud-internationals Rob Bontje en Robert Horstink en met Oranje-speler Nimir Abdelaziz.

Piazza is de opvolger van Gido Vermeulen, die eind vorig jaar vertrok na het WK waarop Nederland achtste werd. Henk-Jan Held, een van de olympische kampioenen van Atlanta, wordt de assistent van Piazza.

Roberto Piazza

Toptien

"Dit team heeft een grote historie en in het verleden heb ik met grootheden als Peter Blangé en Ron Zwerver mogen werken. Ik heb alle wedstrijden van Oranje op het laatste WK gezien en ik was onder de indruk van hun prestaties in Bulgarije en Italië", aldus Piazza.

"Dit team heeft alles in handen om de volgende stap te gaan zetten. Mijn droom is om Nederland naar de top-10 van de wereld te brengen."

EK

Oranje begint eind mei aan de Golden European League en doet in augustus mee aan het olympisch kwalificatietoernooi in Ahoy. In september staat het EK op het programma. Dat toernooi vindt plaats in Nederland, Frankrijk, België en Slovenië. In Nederland wordt tot en met de kwartfinales gespeeld in Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl