Het toestel stortte neer in onbewoond gebied Colombiaanse media

In het midden van Colombia is een vliegtuig neergestort. Alle veertien inzittenden zijn omgekomen. Het toestel was een vele decennia oude DC-3 van de luchtvaartmaatschappij Laser Aereo. Het was op een binnenlandse vlucht op weg naar Villavicencio, niet ver van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá.

Op een gegeven moment deed de piloot een noodoproep vanwege technische problemen, waarna het contact met de verkeersleiding verloren ging. Zo'n 90 kilometer van de bestemming van het vliegtuig werd het wrak gevonden in onbewoond gebied.

Volgens lokale media zijn de slachtoffers drie bemanningsleden en elf passagiers. Onder hen was de burgemeester van het dorp Taraira.

Het toestel stortte neer in een onbewoond gebied:

Vliegtuigongeluk in Colombia eist 14 levens

Dakota

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Mogelijk speelde het slechte weer een rol. Over de leeftijd van het verongelukte toestel is niets bekendgemaakt, maar het moet bijna 70 jaar oud zijn. De Amerikaanse Douglas DC-3 was in het midden van de vorige eeuw enorm populair.

Er werden in totaal zo'n 16.000 toestellen gemaakt, waarvan een deel in licentie in de toenmalige Sovjet-Unie. De laatste werd in 1950 gebouwd. Met de DC-3 werden transcontinentale vluchten gemakkelijker: het toestel had een groter bereik dan zijn voorgangers waardoor er minder tussenstops nodig waren.

De bijnaam van het tweemotorige propellervliegtuig, is Dakota. Hoeveel er nu nog vliegen is niet duidelijk.

STER reclame