De mol was dit jaar 'ongelooflijk geslepen en grappig'

time icon Aangepast

RTL Nieuws-presentatrice Merel Westrik was dit jaar de mol in het televisieprogramma Wie is de mol? De negentiende editie van het spelprogramma, dat zich dit jaar in Colombia afspeelde, is gewonnen door actrice Sarah Chronis. Zij neemt de pot van 10.150 euro mee naar huis. Het is de laagste pot ooit.

Dit was het moment van de ontknoping:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

En de Mol is...

Westrik sprak van een "ongelooflijk, onvergetelijk avontuur". "Heel spannend af en toe. Je krijgt als mol een unieke kans om het spel als bedrieger én kandidaat te bespelen."

"Heerlijk om een keer een ander leven te kunnen leiden", zei de journaliste die normaal gesproken juist aan waarheidsvinding doet.

'Geslepen'

Volgens presentator Rik van de Westelaken, zelf winnaar van de vijftiende editie van het programma, was Westrik een "ongelooflijk geslepen en grappige mol".

Zanger Nielson was de derde finalist. Hij bleef met lege handen achter.

Wie is de Mol?
@WieIsDeMol
DE MOL! #WIDM #WIEISDEMOL
2 maanden geleden

De ontknoping werd live uitgezonden vanuit het Vondelpark in Amsterdam. Buiten stonden honderden belangstellenden. Sommige fans stonden er al vanaf 11.00 uur, om zo de beste plaatsen voor de liveshow te bemachtigen. Ook in een aantal bioscopen in Nederland werd de ontknoping rechtstreeks gevolgd.

Opdrachten

In het programma Wie is de mol? van AVROTROS proberen tien bekende Nederlanders zo veel mogelijk geld te verdienen met allerlei opdrachten. Een van de deelnemers is de mol en die probeert ongezien de opdrachten te laten mislukken.

Aan het eind van elke aflevering moeten de kandidaten raden wie de mol is. Wie die test het slechtst maakt, moet naar huis.

STER Reclame