NOS NieuwsAangepast

Facebook vindt Hyves geen concurrent

Sociale netwerksite Facebook heeft vandaag een kantoor geopend in Amsterdam. Het bedrijf start in Nederland met vier medewerkers.

Facebook heeft in Nederland naar eigen zeggen 4,8 miljoen actieve gebruikers. Daarmee is het bedrijf ruwweg half zo groot als Hyves. Het aantal Hyves-leden stijgt licht; het aantal Facebook-leden neemt iedere maand met een paar procenten toe.

Te druk

Toch ziet Facebook Hyves niet als directe concurrent. "Wij hebben het veel te druk met onszelf", zegt Arno Lubrun, die Facebook Benelux leidt.

"Er zijn zoveel social netwerken over de wereld. Wij gaan uit van eigen kracht."

Ook het Nederlandse sociale netwerk Hyves benadrukt dat ze Facebook niet als directe concurrent zien. Ze kunnen naast elkaar bestaan, zegt Hyves. "Vooral door ons te onderscheiden op de gebieden persoonlijk en lokaal zien we dat het geen Coca Cola tegen Pepsi is maar Fanta en Coca Cola", aldus de woordvoerder van Hyves.

Reclames

De Benelux-afdeling van Facebook gaat lokaal bedrijven benaderen om op verschillende manieren op Facebook te adverteren. De markt is groot. In 2010 werd door adverteerders 145 miljoen euro aan internetadvertenties besteed, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Nielsen.

Lubrun denkt dat Nederlanders in de toekomst meer te maken krijgen met advertenties en aanbiedingen op Facebook. Het gaat dan vooral om lokale aanbiedingen. "Maar die krijgen ze alleen te zien als ze dat zelf willen", belooft Lubrun.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl