Johnatan Opoku viert zijn treffer tegen Excelsior

VVV-Venlo verslaat Excelsior en pakt eindelijk weer eens punten

VVV-Venlo heeft na drie nederlagen op rij weer eens gewonnen in de eredivisie. In de eigen Koel werd Excelsior met 1-0 verslagen.

De wedstrijd kwam een beetje moeizaam op gang en sprankelde niet, maar na verloop van tijd vielen er toch wat kansen te noteren. Namens VVV stichtte Johnatan Opoku gevaar met een afstandsschot en aan de andere zijde schoof Marcus Edwards de bal net naast.

Pal voor rust was het raak voor Opoku: uit een knappe voorzet van Peter van Ooijen kopte de aanvaller zijn vierde doelpunt van het seizoen binnen.

In de tweede helft moest Excelsior komen. Dat ging aanvankelijk ietwat schuchter, maar in de slotfase werd de druk opgevoerd. VVV
heeft echter met Lars Unnerstall een prima doelman. De Duitser stond paraat bij inzetten van Ali Messaoud en Elías Már Ómarssson.

Omdat de IJslandse invaller de bal ook nog eens in kansrijke positie voorlangs schoof, bleven de punten in Venlo.

Door de nederlaag komen de degradatieplaatsen voor Excelsior gevaarlijk dichtbij. De Rotterdammers hebben maar twee punten meer dan nummer zestien FC Emmen, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft.