Lionel Messi

Barça komt achterstand te boven en boekt comfortabele zege

FC Barcelona heeft zich niet te zwaar hoeven in te spannen voor het aanstaande Champions League-duel van woensdag met Olympique Lyonnais. In Camp Nou won het eenvoudig met 3-1 van Rayo Vallecano, de nummer 19 van Spanje.

Voor Lionel Messi was het een speciaal duel: het was zijn 800ste voor club en land. Real Madrid-huurling Raúl de Tomás leek dat jubileum te gaan verpesten, want hij bracht Rayo met een fijne schuiver zowaar op voorsprong.

Gerard Piqué kopt op aangeven van Messi de openingsgoal binnen

Kort voor rust kopte Gerard Piqué op aangeven van Messi de gelijkmaker binnen. Na rust maakte Messi zelf uit een strafschop de 2-1 en in de slotfase zorgde Luis Suárez (na een heerlijke combinatie met Ivan Rakitic) ook nog voor de, verdiende, ruime zege.

Atlético boekt op weg naar Turijn zuinige zege

Atlético Madrid boekte drie dagen voor de return tegen Juventus in de Champions League een zuinige overwinning op Leganés. In het eigen stadion Wanda Metropolitano won de ploeg van trainer Diego Simeone met 1-0.

Vasyl Kravets (l) en Saúl (r)

Saúl kwam na rust als invaller in de ploeg en mocht vijf minuten later een strafschop nemen na een overtreding op Ángel Correa. De Oekraïense doelman Andrei Loenin van Leganés stopte de eerste inzet, maar in de rebound was Saúl wel trefzeker.

Atlético komt door de zege op 56 punten, zeven minder dan koploper FC Barcelona. In de Champions League verdedigen de Madrilenen dinsdag in Turijn een voorsprong van 2-0.