Bayern München viert de winst op VfL Wolfsburg

Bayern passeert Dortmund op doelsaldo na monsterzege op Wolfsburg

Bayern München is terug aan kop van de Bundesliga. De ploeg van coach Niko Kovac versloeg VfL Wolfsburg met 6-0 en nam de eerste plaats op doelsaldo over van Borussia Dortmund, dat met 3-1 won van VfB Stuttgart.

VfL Wolsburg, met Wout Weghorst de hele wedstrijd binnen de lijnen, had geen antwoord op het snelle combinatiespel van Bayern. Serge Gnabry en Robert Lewandowski scoorden in de eerste helft en na rust vonden James Rodríguez, Thomas Müller, Joshua Kimmich en weer Lewandowski het net.

Robert Lewandowski in actie tegen Wolfsburg

Lewandowski werd met zijn eerste goal, zijn 196ste in de Bundesliga, de buitenlandse topscorer aller tijden in de hoogste Duitse competitie. Vijf minuten voor tijd maakte hij zijn 197ste. Hij passeerde de Peruaanse spits Claudio Pizarro van Werder Bremen.

Van 2010 tot 2014 maakte Lewandowski 74 goals voor Dortmund en na zijn transfer was de 30-jarige Pool tot op heden al 123 keer trefzeker voor Bayern. De 38-jarige Pizarro scoorde 195 keer voor Werder Bremen (107), 1. FC Köln (1) en Bayern (87).

Dortmund uit vorm

Vanaf februari zit de klad erin bij Dortmund met zes punten uit de voorgaande vijf duels. En nu had de thuisploeg een penalty nodig, benut door Marco Reus in de 62ste minuut, om op 1-0 te komen.

Marco Reus in extase na de 1-0 tegen Stuttgart

Na de 1-1 van Marc-Oliver Kempf (kopbal), had Dortmund 20 minuten om alsnog de drie punten te pakken. Paco Alcácer bevrijdde de thuisploeg en in blessuretijd maakte ook invaller Christian Pulisic een goal.

Eind september was Bayern voor het laatst koploper en nam Dortmund de leiding over. Nu leidt Bayern weer met een beter doelsaldo (62-27) dan dat van Dortmund (61-28). Beide teams hebben 57 punten na 25 wedstrijden. Op 6 april staat Bayern-Dortmund op het programma.