Scheldende internetsensatie Lau (79) overleden

time icon
Debbie Kleijn
@DebbieKleijn
Namens de familie Schroeter, en Tiny in het bijzonder, willen we laten weten dat vanochtend Lau in besloten kring is gecremeerd. De familie wil via deze weg iedereen bedanken voor het medeleven. @RDStad @RTV_Rijnmond @PowNed @pownews @ShownieuwsSBS6 @RTLBoulevard @NUnl
3 maanden geleden

Lau Schroeter (79), die dankzij het tv-programma Nooddorp/Indianendorp uitgroeide tot cultheld, is overleden. Hij en zijn vrouw Tiny kregen landelijke bekendheid dankzij de documentaireserie die in 2007 werd uitgezonden op SBS 6.

Daarin was onder meer te zien hoe Lau met veel gescheld zijn kerstboom probeert op te tuigen. Het fragment is bijna zes miljoen keer bekeken op YouTube.

Het ruziƫnde echtpaar werd na hun deelname aan het programma uitgenodigd bij diverse tv-programma's en filmpjes van de twee werden op YouTube miljoenen keren bekeken. In 2009 namen zij het carnavalsnummer Lekkere Lau op, in samenwerking met DJ Maurice.

Afscheid

Lau Schroeter kampte al langer met gezondheidsproblemen. Enkele jaren geleden verhuisde hij daarom naar een verzorgingstehuis.

Lau overleed in het bijzijn van zijn naaste familie. Zijn uitvaart was vanochtend in besloten kring. De familie heeft ervoor gekozen om de media niet eerder op de hoogte te brengen van het overlijden, om rustig afscheid te kunnen nemen.

STER Reclame