NOS NieuwsAangepast

Vandalen bekladden clubhuis en woning met anti-PVV leuzen

De muur rond het huis van PVV-kandidaat Jeffrey Graansma in het Friese dorp Boelenslaan is bespoten met teksten tegen de PVV en Graansma's kandidatuur. De PVV wordt in de leuzen fascistisch genoemd. "Stap op Jeffrey, denk zelf na", staat er onder de brievenbus.

Graansma staat op de kandidatenlijst van de PVV in Friesland voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. Zijn vader Harrie is fractiesecretaris van de PVV in Friesland en staat derde op de lijst.

Partijleider Geert Wilders heeft een foto van de groene graffiti op de woning van de 19-jarige Graansma op Twitter gedeeld. Hij noemt de actie "walgelijk en onacceptabel".

PVV-lijsttrekker in Friesland Max Aardema zegt dat de partij aangifte gaat doen. Bij de oprit hangt een camera, dus mogelijk is de dader gefilmd.

Volgens Aardema is het niet de eerste keer dat zoiets in Friesland gebeurt: "Vorig jaar waren er in het dorp waar Graansma woont ook al leuzen op een sportcomplex geverfd".

Voetbalclub

Ook in Drenthe waren graffiti-spuiters tegen de PVV actief. Het clubhuis van voetbalclub Drenthina in Emmen is beklad met een leus tegen kandidaat Patrick Notmeijer, die trainer is bij de voetbalclub.

Op de zijkant van het clubhuis staat "Rode kaart voor PVV-fascist Patrick Notmeijer", schrijft RTV Drenthe. Leden van de voetbalclub ontdekten de bekladding vanochtend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl