KNVB wijst uitstelverzoek Sparta af

Deroy Duarte bij Oranje Onder-19 Pro Shots

De KNVB voldoet niet aan het verzoek van Sparta om het thuisduel met NEC op 24 maart te verplaatsen vanwege interlandverplichtingen van meerdere spelers.

De nummer twee van de eerste divisie verwacht Deroy Duarte en Abdou Harroui te moeten afstaan aan Jong Oranje of Oranje Onder-20 en vreest ook Halil Dervisoglu, Gregor Breinburg en Youssef El Kachati kwijt te zijn. Daarop diende Sparta een verzoek tot verplaatsing in bij de KNVB.

Eerder geval met Drommel

De bond wil vasthouden aan de afspraken die hierover aan het het begin van het seizoen zijn gemaakt en dat betekent om deze reden geen verplaatsing. Volgend seizoen is de regelgeving aangepast. De eerstedivisieclubs mogen zelf bepalen of ze willen spelen tijdens interlandperiodes. Willen ze dat niet, wordt de wedstrijd op maandag na de interlandperiode ingehaald.

Sparta strijdt met onder meer FC Twente om het kampioenschap in de eerste divisie. Eerder dit seizoen zegde FC Twente-keeper Joël Drommel af voor Jong Oranje, omdat hij liever voor Twente wilde spelen. Daarop kreeg hij uiteindelijk een schorsing van één wedstrijd van de KNVB.

STER Reclame