Boze Müller uit frustraties richting Löw in videoboodschap

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Müller: 'Ik ben kwaad over de gang van zaken'

Het besluit van de Duitse bondscoach Joachim Löw om voortaan geen beroep meer te doen op het Bayern München-trio Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels heeft kwaad bloed gezet bij de Beierse club. En bij Müller in het bijzonder.

In een videoboodschap op Instagram zegt de honderdvoudig international dat hij "perplex" stond van de mededeling en dat hij nu, na een nachtje slapen, vooral boos is over de manier waarop het besluit naar buiten is gebracht.

"Ik heb vooral geen begrip voor het feit dat het besluit zo definitief is gepresenteerd. Mats, Jérôme en ik zijn nog altijd in staat om op topniveau te voetballen", aldus Müller.

"Nu ik er langer over heb nagedacht, word ik gewoon kwaad over de manier waarop dit is gelopen. Kort nadat wij op de hoogte zijn gesteld, werden er al kant-en-klare verklaringen van de Duitse bond naar de pers gestuurd. Dat is volgens mij niet de juiste manier en duidt op een gebrek aan waardering."

Thomas Müller tijdens Ajax-Bayern München AFP

Ook Bayern is boos

Ook Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge en -directeur Hasan Salihamidzic hebben in een verklaring op de website van de club kritiek geuit op de gang van zaken.

Rummenigge en Salihamidzic zeggen geïrriteerd te zijn dat het besluit nu naar buiten is gebracht, vlak voor enkele belangrijke wedstrijden van Bayern, terwijl de laatste interland van Duitsland drieënhalve maand geleden was. Ook is de club niet blij dat bondscoach Löw het besluit dinsdag kenbaar maakte tijdens een onaangekondigd bezoek aan de club.

STER Reclame