Matthijs van Nieuwkerk
NOS NieuwsAangepast

Matthijs van Nieuwkerk gaat College Tour presenteren

Matthijs van Nieuwkerk gaat een nieuwe reeks afleveringen van het tv-programma College Tour presenteren. De serie is vanaf komend voorjaar te zien op de zaterdagavond op NPO 1, heeft de NTR bevestigd na berichtgeving in het AD. De omroep gaat het programma samen met BNNVARA maken.

College Tour werd tot februari vorig jaar al uitgezonden door de NTR en werd toen nog gepresenteerd door Twan Huys, die daarna de overstap maakte naar RTL. Huys moest daar deze week vertrekken, omdat zijn programma Late Night te weinig kijkers trok.

Binnen de tv-wereld werd er eerst nog rekening mee gehouden dat College Tour met Huys zou meeverhuizen naar RTL. Ook waren er geluiden dat hij bij de publieke omroep zou terugkeren als presentator van het interviewprogramma, maar nu wordt dus gekozen voor Van Nieuwkerk.

'Terugkeer bij NTR niet logisch'

De afgelopen maanden is een oplossing gezocht voor de uitzendrechten van het programma. Die waren in handen van de NTR en Huys.

Twan Huys zei na zijn vertrek naar RTL nog dat hij het niet logisch zou vinden als College Tour terugkeert bij de NTR. "Het programma hangt heel erg aan mij en ik was zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van elke aflevering", zei hij tegen het AD.

Nadat Huys de publieke omroep toestemming had gegeven om met het programma door te gaan, is contact gezocht met Van Nieuwkerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl