NOS Voetbal

Ten Hag: 'Compliment aan KNVB, 't is het waard geweest'

Ten Hag na stunt Ajax in Madrid: 'Groot compliment aan de KNVB'

Uitgerekend in de veertiende wedstrijd van Ajax dit Champions League-seizoen werd het 1-4 voor de Amsterdammers. In Madrid nog wel. Ajax naar de kwartfinales, ten koste van de titelhouder.

Een historische avond, vond ook trainer Erik ten Hag. "Een fantastische overwinning. Niet iedereen geloofde erin, ook een aantal experts. Maar de vierduizend meegereisde fans wel. En het team ook. We wisten dat alles moest kloppen. En dat is gebeurd."

Door goals van Hakim Ziyech en David Neres werd al voor rust de 1-2 nederlaag in Amsterdam weggepoetst.

"Dan is het rust en weet je dat het nog niet is afgelopen. Je moet continu alert blijven, niet verslappen", aldus Ten Hag. "Real Madrid moest meer risico's gaan nemen en de 0-3 was het kantelpunt. Gelukkig was de VAR dit keer in ons voordeel."

Pro Shots
Erik ten Hag wordt geknuffeld door André Onana

Ten Hag had tot slot nog een goed woordje over voor de KNVB. De voetbalbond gunde Ajax afgelopen weekend 'in het belang van het Nederlandse voetbal' een vrij weekeinde, zodat het elftal van Ten Hag zich optimaal kon voorbereiden op de ontmoeting met Real Madrid.

"Een groot compliment aan de KNVB, 't is het waard geweest", zei ten Hag. "Dit was voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal een geweldige avond. Daar moeten we van genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl