NOS Voetbal

Ajax-aanvoerder De Ligt na stunt in Madrid: 'We voelden dat we ze de baas waren'

De Ligt straalt in Madrid: 'Een avond waarop alles goed ging'

"Dit was een avond waarop alles goed ging." Vol trots loopt Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt door de catacomben van Estadio Santiago Bernabéu na de ongelooflijke 4-1 zege op Real Madrid, waarmee de kwartfinales van de Champions League is bereikt.

"We voelden dat we ze de baas waren. Ze kregen geen druk op ons opbouwspel", gaat De Ligt verder. "Alles ging goed. De videoscheidsrechter zat mee, het was even spannend bij de 3-1, maar even later schiet Schöne de 4-1 in de winkelhaak."

De Jong lacht: 'Met lef'

Even later komt ook Frenkie de Jong voorbij. Lachend: "Ik denk dat Barcelona heel blij is dat wij Real eruit gegooid hebben", zegt de toekomstig speler van Barcelona, de aartsrivaal van Madrid.

"Geweldig dat je hier met 4-1 wint", vervolgt hij. "We hebben ons gezicht laten zien, zoals we zijn. Ik denk ook dat we het hebben afgedwongen met onze manier van spelen. Met lef. We zitten in een goede fase en daar moeten we in blijven."

De Jong lacht: 'Barça vast ook blij dat we Real eruit kegelen'

Ook De Ligt heeft genoten van het aanvallende spel van Ajax, maar ook van de teamspirit. "Je kan niet altijd druk zetten. Op het eind plooi je iets terug en dan zie je dat we vechten voor elkaar en weinig ruimte weggeven."

Belangrijke maanden op komst

Ajax doet - ondanks een moeizame start van 2019 - nog op drie fronten mee om de prijzen. De Amsterdammers staan in de finale van de KNVB-beker, hebben in de eredivisie nog maar een achterstand van twee punten op koploper PSV en zitten in de Champions League bij de laatste acht.

"Alles ligt open. We willen prijzen pakken dit jaar", zegt De Ligt. De Jong vult aan: "Nu komen de echt belangrijke maanden eraan. Nu moeten we nog beter worden en dat vasthouden."

ANP
Ajax viert feest in Bernabéu na de 4-1 overwinning

Het Ajax-publiek had de grootste lol door "Ramos, bedankt!" te scanderen. De aanvoerder van Real liet zich in Amsterdam bewust schorsen voor dit duel, omdat hij dacht dat zijn ploeggenoten Ajax best zonder hem de baas konden en hij in de volgende ronde een schone lei zou hebben.

Op het veld hoorden de spelers de Ajax-supporters ook. "Humor mag altijd", zegt De Ligt lachend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl