Amerikaanse meisjes na 44 uur teruggevonden dankzij snoepwikkels

time icon

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn twee meisjes van 5 en 8 jaar oud teruggevonden die sinds vrijdag waren vermist. De twee gingen er in het bos op uit en kwamen niet meer terug, tot de brandweer ze na 44 uur vond. Dat gebeurde na een intensieve zoektocht, waarbij onder meer helikopters en honden werden ingezet.

Het was een emotionele hereniging tussen de zusjes en hun familie:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zusjes (5 en 8) overleven twee dagen in wildernis

De hulpdiensten vonden de meisjes terug door het spoor van hun schoenen te volgen, maar vooral ook door het spoor van wikkels van mueslirepen dat de twee hadden gemaakt. De meisjes hadden de snacks meegenomen als proviand voor onderweg. Ze verdwaalden toen ze een hertenspoor volgden en besloten uiteindelijk niet verder te gaan, maar te blijven waar ze waren.

Absoluut wonder

Dat de twee hun avontuur hebben overleefd, komt volgens de sheriff mede door de overlevingstechnieken die ze bij een lokale jeugdclub hebben geleerd. Zo dronken ze water van bosbessen. "Dit is een absoluut wonder", zegt de sheriff.

Het gebied waar de twee vermist raakten is volgens de sheriff ruig, uitgestrekt en landelijk. Ze waren wat onderkoeld en uitgedroogd, maar zijn verder niet gewond geraakt.

STER Reclame