1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS NieuwsAangepast

The Prodigy-zanger Keith Flint overleden

Keith Flint, zanger van de Britse formatie The Prodigy, is op 49-jarige leeftijd overleden. Flint werd vanochtend dood gevonden in zijn huis in het plaatsje Dunmow, niet ver van Londen.

Op het Instagram-account van de band schrijft toetsenist Liam Howlett van de band dat Flint zelfmoord heeft gepleegd. "Het nieuws klopt. Ik kan niet geloven dat ik dit zeg, maar onze broer Keith heeft zich dit weekend van het leven beroofd. Ik ben geschokt, ontzettend boos, verward en mijn hart is gebroken."

Firestarter

The Prodigy brak in de jaren 90 door en scoorde grote hits met onder meer Firestarter, Breathe en Smack My Bitch Up. De groep groeide uiteindelijk uit tot een van de grootste Britse bands en verkocht wereldwijd meer dan 20 miljoen albums. Ook in Nederland had de band veel succes: het album The Fat of the Land haalde de eerste plek in de hitlijsten.

Flint was oorspronkelijk actief als danser, maar bij de grootste hits van de band was hij actief als zanger, zoals Firestarter. Flint was een opvallende verschijning door onder meer zijn fluorescerende haar.

Optredens

The Prodigy was afgelopen december nog in Nederland, voor een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ook zou de formatie dit jaar optreden op Lowlands.

Al kort na het overlijden van de zanger reageerden muziekliefhebbers geschokt. "De tering, wat een kutnieuws", twittert Michiel Veenstra van radiozender Kink. "Wat een dramaandag zeg", reageert Giel Beelen. "Had zo'n zin in wederom Lowlands met die gasten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl