NOS Nieuws Binnenland Aangepast

KLM schrapt vluchten, carnavalsoptochten mogelijk uitgesteld vanwege wind

ANP

Vanwege de harde wind schrapt KLM vanochtend op Schiphol 72 vluchten. Dat gebeurt volgens een woordvoerder uit voorzorg, om de kans op vertragingen bij intercontinentale vluchten te verminderen. Het gaat om heen- en terugvluchten naar 36 Europese bestemmingen.

Het KNMI waarschuwt voor windstoten tot 90 kilometer per uur, in de kustgebieden tot 100 kilometer per uur. Schiphol vraagt reizigers om vanwege de weersituatie vooraf te checken wat de status is van hun vlucht.

Vanwege de harde wind heeft het KNMI code geel afgegeven. De waarschuwing geldt in Zeeland tot 10.00 uur, in Friesland en Groningen tot 15.00 uur. In de loop van de middag neemt de wind langzaam af.

Carnaval

De harde wind is mogelijk ook van invloed op de carnavalsoptochten die voor vandaag gepland staan. Organisatoren van carnavalsoptochten in onder andere Den Bosch, Schaijk en Loon op Zand houden de weersomstandigheden in de gaten, meldt het Brabants Dagblad. Ze verwachten vooralsnog dat de optochten doorgaan, maar hakken vanochtend de knoop door.

STER reclame