Edwin Benne is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleybalmannen.

De 45-jarige oud-international is de opvolger van Peter Blangé, die eind 2010 zijn functie neerlegde.

Benne deed mee aan de Olympische Spelen van 1988 in Seoul, waar Nederland als vijfde eindigde, en 1992 in Barcelona, waar Oranje zilver veroverde. Hij speelde in totaal 382 interlands.

Trainer in Augsburg

Op dit moment is trainer van de vrouwen van de Duitse club DJK Augsburg. Die functie combineert hij tot half april met het bondscoachschap. Met de vrouwen van Schweriner SC veroverde hij in 2009 de landstitel in Duitsland.

Vorig jaar was Benne, die als coach vooral vrouwenploegen onder zijn hoede heeft gehad, al kortstondig in dienst van de NeVoBo als bondscoach van Jong Oranje.

Benne is zeer vereerd met zijn aanstelling als bondscoach van de Nederlandse volleybalmannen. "Ik verheug me er zeer op om aan de slag te gaan. Ik ben me ervan bewust dat het geen makkelijke baan zal zijn, maar het is iets wat ik met beide handen wil aanpakken. Zoiets komt maar één keer in je leven voorbij. Ik zie het als een mooie uitdaging."

Held assistent

Henk Jan Held wordt de assistent-bondscoach van Benne. De 43-jarige Held kwam 375 keer uit voor het Nederlands team en behoorde tot de gouden generatie die in 1996 de olympische titel veroverde. Hij zette pas in 2008 een punt achter zijn loopbaan als speler.

Edwin Benne heeft met zijn oud-teamgenoot Henk Jan Held als belangrijkste doelstelling om Oranje op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te laten spelen.

STER reclame