Bob Jungels komt juichend over de streep ANP

Jungels soleert naar zege in Kuurne-Brussel-Kuurne

time icon

Bob Jungels heeft op indrukwekkende wijze Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Luxemburger van Deceuninck sprong op zestien kilometer van de finish weg bij Sebastian Langeveld, Olivier Naesen en Davide Ballerini en bleef op de lange en rechte wegen een jagend peloton voor.

Ondanks het natte en winderige weer lag het tempo hoog. In het eerste uur werd ruim 46 kilometer afgelegd. Toch slaagden enige renners erin een gaatje te slaan, onder wie Pim Ligthart, Lawrence Naesen en Magnus Cort.

De laatste twee zaten ook nog op kop toen de Nokereberg, de dertiende en laatste helling, bedwongen was. Op dat moment hadden Langeveld, Ballerini en Jungels zich bij Naesen en Cort gevoegd. Met nog vijftig vlakke kilometers te gaan had het vijftal een marge van een minuut op het peloton.

Achter Groenewegen aan in Kuurne

Verslaggever Corné Hendriks ging naar Kuurne en volgde Dylan Groenewegen in de koers.

Met nog vier kilometer te gaan was dat verschil teruggebracht tot twintig seconden, wat te weinig leek te zijn om uit de klauwen van het peloton te blijven. Deceuninck verstoorde de jacht op Jungels (een uitstekend tijdrijder) echter perfect en zodoende kwam de Luxemburger toch solo over de finish. Niki Terpstra eindigde als derde, achter de Brit Owain Doull. Titelverdediger Dylan Groenwegen moest genoegen nemen met een vierde plek.

Zaterdag kon de formatie van Deceuninck ook al een overwinning bijschrijven. Zdenek Stybar won toen Omloop Het Nieuwsblad.

STER Reclame