NOS Sport

Visser probleemloos naar finale 60 meter horden

Nadine Visser heeft op de EK indoor in Glasgow de finale van de 60 meter horden bereikt. In de halve finales volstond een plaats bij de eerste drie en de 24-jarige Visser eindigde met een tijd van 7,99 als tweede.

Diezelfde tijd noteerde Visser ook in de series, toen ze de snelste van alle deelnemers was. Vorig jaar liep ze tijdens de WK indoor in Birmingham, toen ze verrassend brons veroverde, naar een Nederlands indoorrecord van 7,83.

"Ik had deze halve finale eigenlijk gewoon moeten winnen, maar ik raakte bij de laatste horde een beetje uit balans", zei Visser over haar race. "Ik moet harder dan 7,99 kunnen lopen en dat zal ook nodig zijn, wil ik goud winnen."

Luca Kozák liep de snelste tijd in de halve finales, maar het is nog maar de vraag of zij om de medailles kan gaan sprinten. De Hongaarse was 0,01 sneller dan Visser, maar blesseerde zich in haar race.

De Duitse Cindy Roleder won de tweede halve finale in een tijd van 8.03. De finale van de 60 meter horden is vanavond om 19.25 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl