FC Utrecht viert de openingsgoal van Sander van de Streek in Almelo

Utrecht stuit opmars Heracles met ruime zege in Almelo

Na drie overwinningen op rij is Heracles Almelo hard van de roze wolk gevallen. In eigen huis was FC Utrecht met duidelijke cijfers te sterk: 1-5. Utrecht wipt over Heracles heen in de eredivisie en staat nu zesde.

De ploeg van trainer Dick Advocaat begon sterker aan het duel en dat werd na tien minuten beloond. Sander van de Streek werkte uit een teruggelegde voorzet van Gyrano Kerk zijn vijfde goal van het seizoen binnen.

Heracles leek wakker geschud door de tegentreffer en had een aantal goede kansen op de gelijkmaker, maar een snoeiharde vrije trap van Brandley Kuwas (redding doelman David Jensen) en een inzet van de inglijdende Adrián Dalmau (voorlangs) gingen mis.

VAR-rood

Op slag van rust ging het echter mis voor Heracles. Eerst kreeg Jesper Drost na ingrijpen van de VAR een rode kaart nadat hij met gestrekt been het scheenbeen van Utrechter Sean Klaiber had geraakt. Kort daarna moest Kristoffer Peterson het veld met een hevig bloedende neus verlaten nadat hij ongelukkig in botsing was gekomen met Willem Janssen.

Kristoffer Peterson met een bloedneus

Die Utrecht-speler kon het spel wel hervatten en verdubbelde vijf minuten na rust zelfs de score. Met een snoekduik kopte hij een door Michiel Kramer verlengde corner binnen: 0-2. Kramer had daarna drie grote kansen om de score uit te breiden, maar hij werd tot twee keer toe niet goed bediend en kopte ook nog eens over.

Na ruim een uur spelen bracht Heracles plots de spanning terug in de wedstrijd. Spits Dalmau kopte, tussen twee verdedigers in, knap raak na een piekfijne voorzet van Lennart Czyborra vanaf links. Vol vertrouwen joeg de ploeg van trainer Frank Wormuth vervolgens op de gelijkmaker, maar daardoor vergat het achterin scherp te blijven.

Vijf minuten na de aansluitingstreffer draaide Kerk na een lange uittrap van Jensen sterk weg en sprintte nog tientallen meters richting doel, om vervolgens met een uitstekende afronding voor de 1-3 te zorgen.

Twee penalty's

In het laatste kwartier liepen de bezoekers door twee strafschoppen uit naar een ruime voorsprong. Invaller Riechedly Bazoer, terug na een schorsing van drie wedstrijden, zag zijn versierde penalty worden benut door Simon Gustafson (1-4) en zorgde vijf minuten voor tijd vanaf elf meter zelf voor de 1-5 eindstand, zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer in de eredivisie.