Roglic schrijft UAE Tour op zijn naam, slotrit voor Bennett

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bennett wint slotrit, eindzege in Emiraten voor Roglic
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Primoz Roglic heeft het eindklassement in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten gewonnen. De kopman van het Nederlandse Jumbo-Visma mocht het podium betreden met wereldkampioen Alejandro Valverde (Movistar) en het Franse talent David Gaudu (Groupama). In de zevende en laatste rit kwam zijn leiderstrui niet meer in gevaar.

De basis voor deze eindzege was op de eerste dag al gelegd. Jumbo-Visma won de ploegentijdrit en Roglic pakte de leiderstrui. Tijdens de eerste twee aankomsten bergop finishte de Sloveen als tweede en derde. De zesde rit, met aankomst op de Jebel Jais, won hij door Tom Dumoulin te verslaan.

Het is alweer de derde keer dat Roglic een etappekoers uit de WorldTour wint. Zo won hij vorig jaar de rondes van het Baskenland en Romandiƫ.

Eindklassement

Renner Ploeg
1. Primoz Roglic Jumbo-Visma
2. Alejandro Valverde Movistar
3. David Gaudu Groupama

Bennett wint slotrit

De slotrit was een typische sprintersrit. Drie dappere vluchters kregen de ruimte en kort voor de laatste kilometers werden ze ingelopen.

In de straten van Dubai Stad maakten de sprinters zich op voor een massasprint. De Ier Sam Bennett was de snelste: de Bora-sprinter klopte Fernando Gaviria (UAE) en Caleb Ewan (Lotto).

Dumoulin in de Ronde van de Verenigde Emiraten NOS

Kelderman en Dumoulin bij de eerste tien

Wilco Kelderman en Tom Dumoulin kunnen terugkijken op een prima seizoenstart. De kopmannen van Sunweb eindigden als vijfde en zesde. Dumoulin was erg actief tijdens zijn eerste wedstrijd van het seizoen. In de vierde etappe trok hij ten aanval, maar werd hij weer ingelopen. In de zesde etappe was Roglic net iets sterker en werd hij tweede.

STER Reclame