NOS Wielrennen

Dumoulin op de streep geklopt door Roglic

Roglic troeft Dumoulin af op de streep

Primoz Roglic heeft de zesde etappe in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten gewonnen. De klassementsleider was op de slotklim in de sprint van een select groepje net iets te snel voor Tom Dumoulin.

Acht renners gingen op avontuur (Marcel Sieberg, Jan Tratnik, Joey Rosskopf, Adam Hansen, Will Clarke, Michael Albasini, Michael Mørkøv en Elia Viviani) en reden een voorsprong van negen minuten bijeen, maar op de twintig kilometer lange slotklim viel de groep snel uit elkaar.

Rosskopf werd op 2,2 kilometer van de meet als laatste teruggepakt op de Jebel Jais, de hoogste berg van de Emiraten. Voorin streed een tiental renners om de dagzege. Daniel Martin ging als eerste aan. Hij werd gepasseerd door Dumoulin, die op de zege leek af te stevenen, maar in de laatste meters kwam Roglic er alsnog overheen.

Vijfde en zesde

Wilco Kelderman kwam als zesde over de finish, in dezelfde tijd als Roglic. Hij staat nog altijd vijfde in het klassement, een plek voor Dumoulin. Zaterdag is de laatste etappe, een vlakke rit van 145 kilometer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl