Kim Gun-woo 3 maanden geschorst ANP

Shorttracker Kim Gun-woo is volgende week niet aanwezig op de wereldkampioenschappen in Sofia. De medaillekandidaat is door zijn eigen schaatsbond geschorst. De 20-jarige shorttracker heeft zich volgens de bond niet aan de gedragsregels gehouden en is daarom drie maanden geschorst.

Kim Gun-woo, wereldbekerwinnaar op de 1.500 meter en één van de favorieten voor WK-goud, betrad tegen de regels in de dameskleedkamer. Volgens de Koreaan moest hij in de kleedkamer zijn om een teamgenoot medicijnen te brengen. Ondanks zijn verklaring is hij toch geschorst. Dat is niet de eerste keer, want in 2015 werd hij al geschorst wegens drankgebruik.

Om de dameskleedkamer binnen te komen gebruikte hij de pas van Kim Ye-jin, die wereldkampioene en olympisch kampioene op de aflossing is. Kim Ye-jin is een maand geschorst en ook zij zal dus volgende week niet mee doen.

Shim Suk-Hee EPA

De gedragsregels in het Koraanse kamp zijn al langer onderwerp van gesprek. Vorige maand werd Shim Suk-hee, tweevoudig olympisch kampioen, wereldnieuws. De 22-jarige Shim beschuldigde haar voormalige coach Cho Jae-beom ervan dat hij haar meerdere malen heeft verkracht, van haar zeventiende tot haar twintigste.

Na dit voorval besloot de bond de gedragsregels aan te scherpen.

STER reclame