Jeroen Zoet

Doelman Zoet deelt in malaise bij matig presterend PSV

De polonaise wordt bij PSV momenteel iets minder vaak ingezet dan voor de winterstop. De afgelopen drie competitieduels werden gelijkgespeeld, waardoor de koploper zijn onaantastbaarheid is verloren. Doelman Jeroen Zoet deelt in de huidige malaise.

Onder toeziend oog van Patrick Lodewijks, keeperstrainer van het Nederlands elftal, bleef Zoet afgelopen zondag ver verwijderd van zijn niveau in de topper tegen Feyenoord.

Sterker, collega Kenneth Vermeer keepte een puike partij en dat bleef niet onopgemerkt. Zoet daarentegen kreeg van alle kanten kritiek. Ook vanwege het rake afstandsschot van Nicolai Jørgensen.

Teleurstelling bij de spelers van PSV na de wedstrijd tegen Feyenoord

Kijkend naar de cijfers van Zoet valt op dat hij na Kerstmis weliswaar slechts vijftien schoten op doel kreeg te verwerken, maar dat hij liefst acht keer de bal uit het net moest halen. Daarmee heeft PSV het totale aantal tegentreffers van voor de winterstop al geëvenaard.

Daarnaast is Zoet dit seizoen opvallend kwetsbaar van buiten de zestien. Van alle doelmannen die minstens vijf eredivisieduels speelden, had geen keeper zo'n laag reddingspercentage op schoten van buiten het strafschopgebied als de doelman van PSV (69,6%).

Het gaat te ver om de vormdip van PSV geheel op het conto van Zoet te schrijven, maar feit is wel dat de 28-jarige doelman momenteel niet in staat is om zijn team op sleeptouw te nemen (lees: punten te pakken).

Trainer Mark van Bommel ziet ook andere spelers hun niveau niet halen. Na de winterstop greep hij in vier eredivisieduels in de rust in met een wissel. Voor de winterstop wisselde hij in slechts drie wedstrijden in of voor de pauze.

Mark van Bommel

Na de drie gelijke spelen mag PSV zaterdagavond bij Excelsior niet opnieuw punten morsen, want anders dreigt de 25ste landstitel in gevaar te komen.

In elk van de laatste drie wedstrijden loste PSV slechts één schot tussen de palen in de eerste helft en kwam het telkens op een 1-0 achterstand. Het woord is nu aan Zoet en zijn medespelers.