ANP

Wekdienst 28/2: Trump en Kim dag 2 en hoe klonk Rembrandt?

time icon

Goedemorgen! Vandaag gaan de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un opnieuw met elkaar in gesprek tijdens de top in Vietnam. En vandaag wordt onthuld hoe de stem van Rembrandt geklonken kan hebben.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van donderdag 28 februari.

De zonovergoten lentedagen zijn weer even voorbij. In de noordelijke helft van het land begint de dag met lokaal dichte mist. Verder trekken er vandaag wolken over het land en later op de dag valt er wat regen, in het uiterste noorden blijft het mogelijk droog. Met 10 tot 13 graden is het ook minder zacht dan de afgelopen dagen.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Hoe klonk de stem van Rembrandt en wat voor een karakter had hij? Onderzoekers hebben zich hier maandenlang in verdiept, vandaag wordt het antwoord onthuld in het Rijksmuseum.
  • Neprecensies zijn online een groot probleem. Reden voor NOS op 3 om daar onderzoek naar te doen. Vanmiddag lees je er meer over op NOS.nl.
  • De Kleurrijke Top 100 wordt vandaag bekendgemaakt. Dat is de jaarlijkse lijst met Nederlanders die het verschil maken en die met hun werk, persoonlijkheid en visie een bijdrage leveren aan een "inclusievere samenleving"

Wat heb je gemist?

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft tijdens zijn ontmoeting met Donald Trump voor het eerst vragen van buitenlandse journalisten beantwoord. In Hanoi vroegen Amerikaanse journalisten die met Trump meereisden of Kim openstaat voor een kantoor van de VS in Pyongyang. Hij zei dat hij een Amerikaans 'verbindingskantoor', dat een soort uitgeklede ambassade is, verwelkomt.

Verwacht wordt dat de twee achter de schermen verder uitgebreid gesproken hebben over een eventuele verlichting van de sancties in ruil voor het ontmantelen van Noord-Koreaanse kernwapens en verminderen van nucleaire activiteiten.

Vandaag sluiten Kim en Trump de tweedaagse top af met een persconferentie. Op de planning staat ook de ondertekening van een gezamenlijke slotverklaring.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De oogst van papaverboeren in India wordt bedreigd. Dat komt niet door klimaatverandering, of andere problemen met het weer, maar door opiumverslaafde papegaaien. De boeren moeten door de dieren noodgedwongen hun gewassen beschermen, schrijft Vice.

De lokale bevolking is sterk afhankelijk van de oogst, waardoor de papegaaien een echte bedreiging vormen. Dit zet sommige mensen ertoe aan om zelfs de hulp van lokale autoriteiten in te roepen. "Want deze opiumverslaafde dieren brengen grote schade toe", zegt een lokale boer.

Fijne dag!

STER Reclame