Nadine Visser (m) in actie
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

Drukke dagen op de internationale topsportkalender. Met de WK baanwielrennen in Polen begon woensdag al een mondiaal toernooi en de komende dagen komen er nog een paar bij: de wereldkampioenschappen allround schaatsen in Calgary en de EK indooratletiek in het Schotse Glasgow.

De NOS volgt de toernooien op de voet. Donderdag is er op de baan in Pruszków vooral aandacht voor Matthijs Büchli, die op de keirin goede kansen heeft op eremetaal. Ook Theo Bos komt in actie op dat onderdeel. Bij de vrouwen rijden Hetty van der Wouw en Laurine van Riessen het individuele sprinttoernooi.

In Nieuwsuur (om 22.40 uur op NPO 2) en in de extra uitzending van 0.13 uur op NOS.nl en NPO 1 zijn er beelden te zien vanuit Polen.

Verder blikken we met Sven Kramer vooruit op het weekeinde waarin hij hoopt zijn tiende wereldtitel allround te behalen. Verslaggever Bert Maalderink spreekt met de Fries.

En waar Dafne Schippers nog een vraagteken is voor de EK atletiek, is hordeloopster Nadine Visser dat niet. Verslaggever Léon Haan zocht haar op in de aanloop naar het Europese toernooi in Glasgow.

Tweede bekerfinalist

Verder strijden Willem II en AZ om het tweede ticket voor de eindstrijd van de KNVB-beker. Ajax plaatste zich gisteren al voor de finale op 5 mei dankzij een 3-0 overwinning op Feyenoord.

Het duel, dat om 20.45 uur begint, is vanaf 19.30 uur te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de app en op NPO Radio 1. Een samenvatting is te zien in Nieuwsuur, als de wedstrijd binnen negentig minuten wordt beslist. Bij een mogelijke verlenging, zijn de beelden te zien in het late journaal.

Uitzendingen donderdag

Tijd Programma Waar?
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en de NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
19.30 uur Liveblog KNVB-beker: Willem II-AZ NOS.nl en in de NOS-app
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2
00.13 uur WK baanwielrennen NPO 1, NOS.nl en de NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl