NOS Voetbal

Ten Hag: 'Investeren in corners betaalt zich uit'

Ten Hag: 'We waren scherper op de ballenjongens'

Ajax-trainer Erik ten Hag was helder in zijn conclusie na afloop van de met 3-0 gewonnen halve finale in de KNVB-beker tegen Feyenoord. "Het bereiken van de finale is één. We hebben revanche genomen op Feyenoord na de 6-2 nederlaag in de competitie en nu is het zaak om ook de finale te winnen."

Ten Hag, die complimenteus was over de wijze waarop zijn ploeg de zege had binnengehaald, vertelde ook dat de eerste twee Ajax-goals in De Kuip niet zomaar tot stand waren gekomen. "We hebben veel geïnvesteerd in corners en dat heeft zich uitbetaald", zo doelde hij op de rake kopstoot van Matthijs de Ligt (1-0) en de tweede goal van Nicolás Tagliafico die werden ingeleid door een hoekschop.

Over de wedstrijd, waarin Feyenoord aanvankelijk de beste kansen kreeg, zei de Ajax-coach: "Na een slechte beginfase kregen we steeds meer controle over de wedstrijd. Ik vond de 1-0 vlak voor rust verdiend en na rust gingen we op dezelfde voet door. In de pauze heb ik het team erop gewezen dat het in De Kuip nooit is afgelopen. Na de 3-0 viel het geloof bij Feyenoord weg."

Ballenjongens

Licht gekscherend roemde Ten Hag ook de ballenjongens in De Kuip. "Die doen goed mee en leidden zelfs counters in. Daar waren we nu heel scherp op, op één moment na."

De coach zei het jammer te vinden dat de eigen fans niet mee konden genieten van de zege. Uitsupporters zijn al jaren niet welkom bij de Klassieker vanwege ongeregeldheden in het verleden. "Dat schijnt zo te moeten in Nederland. Gelukkig kunnen ze er op 5 mei bij de finale wel bij zijn hier in De Kuip", sloot Ten Hag af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl