De trein strandde zondag ten zuiden van Eugene, Oregon
NOS Nieuws

Amerikaanse trein die sinds zondag vaststond rijdt weer

Een trein die sinds zondag in het noordwesten van de Verenigde Staten vaststond, rijdt weer. De trein botste ten zuiden van de stad Eugene in Oregon op een omgevallen boom. Niemand raakte daarbij gewond, maar de trein kon niet meer verder.

Vervoersmaatschappij Amtrak besloot de 183 passagiers aan boord te houden, omdat de elektriciteit het nog deed en er voldoende eten en drinken was.

Een man haalde zijn ukelele tevoorschijn en suste de kinderen in slaap.

Rebekah Dodson, passagier

Door extreme sneeuwval in het gebied en nog meer omgevallen bomen kostte het bergingsdiensten meer dan anderhalve dag om bij de gestrande trein te komen.

Vanmorgen vroeg kwam een nieuwe locomotief aan, die de trein naar het station van Eugene brengt. Hoe lang dat gaat duren is nog niet duidelijk. "Door de weersomstandigheden verwachten we nog meer vertragingen", twittert Amtrak. In de omgeving van Eugene viel tot gisteren meer dan 30 centimeter sneeuw.

Sommige passagiers zitten al 50 uur in de trein. Ondanks een grote, gedeelde frustratie is de sfeer aan boord gemoedelijk, vertelt een van hen tegen CNN. "Mensen helpen elkaar", zegt Rebekah Dodson. "We spelen kaartspelletjes en kletsen. Een man haalde zijn ukelele tevoorschijn en zong de kinderen in slaap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl