'Herlings bereidt zich al beetje voor op mislopen wereldtitel'

Motocrosser Jeffrey Herlings moet de opening van het MXGP-seizoen, komend weekeinde in Argentinië, aan zich voorbij laten gaan. De wereldkampioen is nog niet hersteld van een gecompliceerde voetbreuk, die hij een maand geleden opliep bij een val tijdens een trainingskamp in Spanje.

Volgens Joël Smets, sportdirecteur van de KTM-ploeg van Herlings, is het ook hoogst onzeker of de Geldropper op tijd fit is voor de MXGP in Groot-Brittannië (24 maart) en Valkenswaard (31 maart). "We moeten realistisch zijn, het is heel kort dag en we rekenen er niet op", aldus Smets.

De 24-jarige Herlings onderging vorige maand meteen na het trainingsongeluk een operatie, waarna zijn rechtervoet in het gips werd gezet. Op 11 maart meldt Herlings zich weer in het ziekenhuis, waar zal worden bekeken of zijn voet voldoende is hersteld om het gips te kunnen verwijderen.

Jeffrey Herlings ANP

Geen wereldtitel?

"Als hij zes weken in het gips heeft gezeten, moet hij ook nog revalideren", aldus Smets. "Je kan ook van een mirakelman als Herlings niet verwachten dat hij dan meteen weer topfit is."

Mocht Herlings inderdaad nog meer races missen, dan vreest Smets dat prolongatie van zijn wereldtitel er niet inzit. "Als je vier grands-prix mist, is het quasi-onmogelijk om wereldkampioen te worden. Jeffrey heeft zich daar al een klein beetje op voorbereid."

Herlings schreef de race in Patagonië vorig jaar op zijn naam. Het was zijn eerste van in totaal zeventien zeges in negentien wedstrijden, waarmee Herlings overtuigend de wereldtitel veroverde.

STER reclame