NOS Sport Atletiek

EK indoor vraagteken voor Schippers na val van de trap

Schippers na val van trap: 'Het laatste dat je wil vlak voor een EK'

Het is nog maar de vraag of Dafne Schippers komend weekeinde bij de Europese kampioenschappen indoor in actie komt. Schippers, die uitkomt op de 60 meter, is zaterdag thuis van de trap gevallen en bij een starttraining op maandag schoot het in haar rug. "Ik ga geen risico's nemen", zei ze over haar deelname aan het toernooi.

Ze vliegt woensdag wel naar Glasgow, waar het evenement vrijdag begint. "Ik voelde eigenlijk niets, maar gisteren ben ik gaan trainen en toen schoot het in mijn rug. Dit is het laatste dat je wil, een week voor de EK. Ik blijf positief en bekijk het stap voor stap. Ik hoop dat ik fit genoeg ben."

Proefstarts

Schippers, tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter, gaat zich vrijdag nog testen in Glasgow. "Dan gaan we wat proefstarts doen. Afhankelijk daarvan kijken we of ze wel of niet van start gaat bij de EK. Dit is niet het hoofddoel van 2019", blikt haar trainer Bart Bennema vooruit.

De 26-jarige Schippers geldt niet als grote favoriete voor de titel. Op de Europese indoorlijst van deze winter bezet ze de zesde plaats met haar tijd van 7,18 seconden.

Naast Schippers komt ook Jamile Samuel namens Nederland op de 60 meter uit. De Europese ranglijst wordt aangevoerd door de Poolse Ewa Swoboda en de Zwitserse Mujinga Kambundji met 7,08 seconden.

STER reclame