NOS Schaatsen

Schaatser Verbij blijft ploeg Van Velde trouw tot en met Spelen 2022

Schaatser Verbij: 'Sponsor en ik heb ambitieuze plannen'

Schaatser Kai Verbij blijft nog drie seizoenen schaatsen voor team Reggeborgh. De wereldkampioen op de 1.000 meter heeft zijn contract bij de ploeg van Gerard van Velde verlengd tot en met de Olympische Spelen in 2022 in Peking.

Verbij (24), in Inzell onlangs ook wereldkampioen op de teamsprint geworden, rijdt al sinds 2015 voor de sprintploeg van Van Velde, waar op dit moment ook Daidai Ntab, Ronald en Michel Mulder, Pim Schipper, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma deel van uitmaken.

Kai Verbij (l) en Gerard van Velde

"Ik geloof in de aanpak van Gerard. We hebben allebei het gevoel dat er nog progressie te boeken is. Daarnaast voel ik veel vertrouwen van de sponsor", legt de wereldkampioen sprint van 2017 zijn keuze uit.

De Nederlander eindigde afgelopen weekeinde als vijfde bij de wereldkampioenschappen sprint in Heerenveen. Hij komt op 9 maart nog in actie bij de wereldbekerfinale in Salt Lake City, waar hij de 1.000 meter schaatst.

"Ik ben blij dat Kai wil doorgaan bij ons team. Het vertrouwen is wederzijds. De lat komt de komende jaren in de aanloop naar de Spelen in Peking nog hoger te liggen", zegt Van Velde over de verlengde samenwerking met Verbij. Ook de trainer blijft het team tot de Spelen van 2022 trouw.

Thomas Krol

Verbij is de eerste schaatser uit het sprintteam die bijtekent. Hij zou graag zien dat er een schaatser bijkomt die ook op de 1.500 meter goed uit de voeten kan: bijvoorbeeld zijn vriend Thomas Krol, de wereldkampioen op de 1.500 meter.

Krol schaatste eerder voor het team van Van Velde (Plantina), maar verkaste afgelopen jaar naar de schaatsploeg van Jac Orie (Jumbo-Visma). "Het liefst wel. Thomas is een van mijn beste vrienden. Hij is een zeer sterke rijder, maar of het kan is de vraag", zegt Verbij.

Van Velde ziet ook graag een specialist op de 1.500 meter binnen zijn team. "Elke ploeg heeft behoefte aan zo'n rijder. Een team bestaat altijd uit mensen die 500 tot en met 1.500 meter rijden. Daar richten wij ons ook weer op. Over Thomas Krol laat ik me echter niet uit." Krol heeft nog een contract van een jaar bij het team van Orie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl