De bultrug lag meters van de zee in de jungle Bicho D'água

11 meter lange walvis dood gevonden in jungle Brazilië

time icon

In Brazilië is 15 meter van de kust een dode bultrug in de bosjes aangetroffen. Het beest, zo'n 11 meter lang, werd gevonden bij een strand in Soure, in het noorden van de Braziliaanse deelstaat Pará.

Hoe de bultrug zo'n eind van de oceaan terecht is gekomen is een raadsel. Vermoedelijk is het dier in zee gestorven en daarna door de hoge golven op het strand gespoeld.

Onderzoekers denken dat het zoogdier er al een aantal dagen lag. Ze ontdekten het beest door de hoeveelheid aasgieren die boven het karkas van de bultrug cirkelden.

Kijk hier wat de onderzoekers aantroffen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bultrug gevonden in Braziliaanse jungle

Er wordt niet alleen onderzocht hoe het dier in de bosjes terecht is gekomen, maar ook waarom het dier überhaupt bij de noordkust van Brazilië zwom. Normaal zwemmen de dieren daar alleen tussen augustus en november en trekken ze daarna naar het zuiden.

Onderzoekers vermoeden dat het dier, van een jaar oud, tijdens de tocht naar het zuiden zijn moeder is kwijtgeraakt.

Omdat het gebied moerassig is kan een bulldozer er niet komen, vertelt een onderzoeker. Daarom zal het dier op de plek waar het nu ligt, in de bosjes, worden onderzocht. Na onderzoek zal het skelet van de bultrug worden bewaard in het nationaal historisch museum.

Het dier wordt onderzocht op de plek waar het is gevonden Bicho D'água

STER Reclame