Fernando Gaviria
NOS Wielrennen

Gaviria wint massasprint in Emiraten en Roglic behoudt leiderstrui

Wielrenner Fernando Gaviria is winnaar geworden van de tweede etappe van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De Colombiaan van UAE Emirates was na 184 kilometer de snelste in de massasprint, voor Elia Viviani (Deceuninck-QuickStep) en Caleb Ewan (Lotto).

Vanuit de start gingen Stepan Koerjanov, Igor Bojev, Charles Planet en Sam Brand er al snel vandoor. Achter hen brak het peloton halverwege de rit door waaiervorming in drieën, maar iets na de bevoorrading werden de brokstukken gelijmd. Op 14 kilometer van de streep werden Koerjanov en Bojev als laatsten ingerekend, waarna de sprinters aan de bak mochten.

Fernando Gaviria (l) wint de sprint

Primoz Roglic van Team Jumbo-Visma behoudt de leiding in het algemeen klassement. De Sloveen won een dag eerder met de Nederlandse ploeg de ploegentijdrit.

Dumoulin

Jos van Emden staat tweede in het klassement. Wilco Kelderman van Team Sunweb volgt op de vijfde plaats met vijf seconden achterstand. Tom Dumoulin (Sunweb) is zevende op zeven tellen.

Tom Dumoulin

Voor Gaviria, die vorig seizoen nog fietste voor QuickStep betekende het al zijn derde zege van het prille seizoen. Eind januari won hij al twee etappes in de Ronde van San Juan.

Dinsdag

De derde etappe gaat dinsdag over 179 kilometer, van UAE University naar Jebel Hafeet. In die rit zit een klim van 10,8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6. De ronde eindigt zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl