Laslo Djere viert zijn toernoowinst AFP

Tennisser pakt titel, maar maakt nog meer indruk met emotionele speech

time icon

Laslo Djere heeft in Rio de Janeiro zijn eerste ATP-titel veroverd door in de finale de Canadese tiener Felix Auger-Aliassime met 6-3, 7-5 te verslaan. Daarna kwamen de tranen bij de 23-jarige ongeplaatste Serviër en dat was niet voor niets.

Djere droeg de titel op aan zijn ouders, die beiden zijn overleden. "Ik ben mijn moeder zeven jaar geleden verloren, dus deze is voor haar. Maar ook voor mijn vader, die is twee maanden geleden overleden", zei hij in zijn speech. Het leverde Djere een groot applaus op.

Tennis TV
@TennisTV
“I lost my mom seven years ago and I want to dedicate this one to her. And also to my dad, I lost him two months ago.” ❤️👏😭 #RioOpen
2 maanden geleden

"Mijn ouders hebben zo'n grote invloed op me gehad. Door hen ben ik geworden wie ik ben. Ik hoop dat ze dit mee kunnen krijgen."

Bewondering vanuit tenniswereld

Vanuit de tenniswereld zijn er veel reacties op het optreden van Djere. Onder anderen Grigor Dimitrov, Stefanos Tsitsipas en Judy Murray laten op Twitter weten grote bewondering voor de Serviër te hebben.

Grigor Dimitrov
@GrigorDimitrov
So much respect for Laslo. He can count me as his newest fan! 🏆 #RioOpen https://t.co/PAnw04ukfR
2 maanden geleden
judy murray
@JudyMurray
Incredibly moving champions speech from Laslo Djere 🇷🇸 👏👏❤️ @RioOpenOficial @ATP_Tour https://t.co/QvvgwdIjl0
2 maanden geleden
Stefanos Tsitsipas
@StefTsitsipas
Congratulations to Laslo and Felix for their great performance and amazing sportsmanship that these two share. I am sure both parents were watching, it’s incredible what this human-being has been through. When life puts you down, infuse your life with action. https://t.co/A4KFDG9zRL
2 maanden geleden

Djere won in Rio op weg naar zijn eerste titel zonder setverlies van Dominic Thiem, Taro Daniel, Casper Ruud, Aljaz Bedene (walk-over) en Auger-Aliassime. Hij is daardoor gestegen van de 90ste naar de 37ste plaats op de wereldranglijst.

Albot eerste Moldaviër met ATP-titel

In Delray Beach werd Radu Albot de eerste Moldaviër ooit met een ATP-titel. Hij overleefde in een finale van drie uur drie matchpoints tegen de Brit Dan Evans: 3-6, 6-3, 7-6 (7).

STER Reclame