ANP | NOS

Goedemorgen! Vandaag praten de EU en de Arabische Liga over migratie, handel en veiligheid, ook premier Rutte is daarbij aanwezig. Verder spelen ADO Den Haag en Ajax een beladen eredivisiewedstrijd en wordt er in Thialf gestreden om de wereldtitel sprint bij het schaatsen.

Het wordt een zonnige dag met in de middag een maximale temperatuur van 12 tot 15 graden. Ook na het weekend blijft het flink zonnig en zeer zacht. Op woensdag kan het plaatselijk 18 graden worden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh is top-overleg tussen de Europese Unie en de Arabische Liga. Het gaat onder meer over migratie, handel en veiligheid. Premier Rutte is ook aanwezig.
  • Verder is het tijd voor de beladen eredivisiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax. Ajax-fans demonstreren tijdens de wedstrijd op het Malieveld in Den Haag. Ze zijn boos omdat ze al twaalf jaar niet bij de uitwedstrijden tegen ADO mogen zijn.
  • In Thialf wordt gestreden om de wereldtitel sprint bij het schaatsen. Het schaatstoernooi is het hele weekend van begin tot eind te volgen bij de NOS, op televisie, radio en internet.

Wat heb je gemist?

Bij verschillende grensposten in Venezuela is het gisteren tot gewelddadigheden gekomen, waarbij twee doden en bijna 300 gewonden zijn gevallen. De twee betogers kwamen om in een confrontatie met de politie aan de Venezolaanse kant van een grensovergang met Brazilië.

De confrontaties kwamen niet uit het niets. Oppositieleider en zelfverklaard interim-president Juan Guaidó had aangekondigd hulpgoederen vanuit Colombia Venezuela binnen te brengen, ondanks de waarschuwing van president Maduro dat hij dat met alle middelen zou voorkomen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Al meer dan 25 jaar zijn beschuldigingen van seksueel wangedrag, kinderporno en seks met minderjarigen onlosmakelijk met R. Kelly verbonden. De zanger heeft altijd ontkend en is nog nooit schuldig bevonden, maar sinds vrijdagavond zit Kelly vast. Hij is aangehouden voor het seksueel misbruiken van vier vrouwen. Het ziet er wederom niet goed uit voor de zanger, maar hij heeft vaker in deze situatie gezeten, en kwam er áltijd weer uit.

Bekijk hier de beschuldigingen en aanklachten van 1994 tot 2018:

Hele fijne dag!

STER reclame