Jurgen Streppel, trainer van Famagusta
NOS Voetbal

Streppel wacht bij Famagusta al drie maanden op zijn salaris

Jurgen Streppel is in oktober aan de slag gegaan als trainer van de Cypriotische voetbalclub Anorthosis Famagusta, maar hij en zijn spelers hebben sinds december geen salaris meer ontvangen.

Dat liet de 49-jarige Gelderlander zaterdagavond weten na de 3-2 zege bij Ermis Aradippou. "Het is heel moeilijk om elke dag professioneel te blijven", zei de oud-trainer van Heerenveen op de persconferentie, waar hij omringd door zijn spelers een verklaring voorlas. "Maar we blijven vechten voor deze prachtige club."

Anorthosis Famagusta staat vierde en zou in principe mogen meedoen aan de play-offs om het kampioenschap. Maar de club heeft negen punten aftrek gekregen omdat de medische papieren van een aangetrokken speler niet in orde zijn, waardoor nu de play-offs tegen degradatie wachten.

"We hebben niet eens een dokter en onze assistent-trainer gaat ook weg", zei Streppel. "Als je niet betaald krijgt, is het heel moeilijk om iedere week weer te gaan trainen en vechten voor de punten. Maar we doen het wel. Hopelijk zijn er binnen of buiten de club mensen die kunnen helpen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl