Griekse supporters hebben vlak voor het duel van Ajax in de Champions League met AEK Athene vuurwerk en projectielen in het vak van de meegereisde Ajax-supporters gegooid. Na één vuurwerkbom volgde een grote steekvlam Reuters

Ajax gaat vrijuit bij rellen in Athene

time icon

Ajax krijgt geen straf voor de rellen in Athene voor en tijdens de groepswedstrijd in de Champions League tegen AEK. De UEFA heeft de aanklachten tegen de Amsterdamse club laten vallen. AEK werd wel zwaar bestraft voor het wangedrag van de supporters.

Griekse fans bestookten de aanhangers van Ajax in het uitvak met vuurwerk. Ze gooiden zelfs een molotovcocktail richting de 1200 supporters uit Amsterdam. De mobiele eenheid in het stadion greep nauwelijks in.

Bekijk in deze tweet beelden van de rellen in het Olympisch Stadion van Athene:

Jeroen Elshoff
@JeroenElshoff
De Ligt gaat naar vak met Ajax supporters. Arbiters overleggen over veiligheid. #aekaja
6 maanden geleden

AEK moet de komende twee thuiswedstrijden in Europees verband zonder publiek spelen en een boete van 80.000 euro betalen. Als het in de komende twee seizoenen nog eens misgaat, dan wordt de Griekse kampioen van 2018 zelfs voor een jaar uitgesloten van Europees voetbal.

Ajax won in het Olympisch Stadion van Athene dankzij twee doelpunten van Dusan Tadic met 2-0 en verzekerde zich daarmee van een plek in de achtste finales van de Champions League.

Ajax-supporters in Athene ANP

De Amsterdamse club kreeg dit seizoen al heel wat boetes, van in totaal 135.000 euro vanwege wangedrag van de fans in de duels met Benfica (beide 1-1) en tijdens de thuiswedstrijd tegen Bayern München (3-3).

Zo gooiden ze voorwerpen op het veld en gingen ze in Lissabon op de vuist met de politie. Het leverde Ajax een voorwaardelijke straf van een Europese uitwedstrijd zonder publiek op. Na de rellen in Athene vreesde Ajax dat dit zou worden omgezet in een definitieve straf.

Vuurwerk tijdens Real-thuis

De Amsterdammers kunnen binnenkort weer een boete vanuit Zwitserland tegemoet zien. De UEFA heeft Ajax namelijk opnieuw aangeklaagd, omdat vorige week tijdens het verloren duel met Real Madrid (1-2) vuurwerk werd afgestoken, voorwerpen op het veld werden gegooid en een ongeoorloofd spandoek op de tribune te zien was.

STER Reclame