Zhang Yuning ANP

Avontuur Zhang bij ADO mislukt; spits vertrekt naar China

time icon

ADO Den Haag heeft per direct afscheid genomen van Yuning Zhang. De 22-jarige Chinese spits is momenteel in China om zijn overgang naar het Chinese Beijing Guoan af te ronden. Hij werd dit seizoen gehuurd van het Engelse West Bromwich Albion, dat hem nu aan de Chinese club verhuurt.

Zhang keerde afgelopen zomer met een blessure terug van de Aziatische Spelen en kwam sinds eind november tot zes wedstrijden voor ADO in de eredivisie, allemaal als invaller. Vanwege zijn gebrek aan speeltijd wilde de aanvaller vertrekken uit Den Haag.

Zhang Yuning bij zijn presentatie in Den Haag ADO Den Haag

"Door omstandigheden heeft zijn periode bij ADO niet opgeleverd wat de speler en de club op voorhand gehoopt hadden", zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As op de website van ADO.

"Na zijn lange revalidatieperiode hadden we hem nog graag topfit en vol vertrouwen aan het werk gezien. Het is erg jammer dat dit niet echt gebeurd is."

In meerdere opzichten mislukt

Het einde van de periode van Zhang bij ADO is in meerdere opzichten een mislukking, niet alleen sportief. ADO had met de overgang van Zhang juist eindelijk een Chinese speler binnen de gelederen. Dit was uit commercieel oogpunt al langer de wens van de Chinese clubeigenaar United Vansen.

Zhang speelde van 2015 tot 2017 voor Vitesse en verhuisde daarna naar het Engelse WBA, dat hem gelijk uitleende aan Werder Bremen. Voor de Duitse club kwam hij vorig seizoen niet in actie in de Bundesliga. Zijn nieuwe club Beijing Guoan komt uit op het hoogste Chinese niveau.

STER Reclame