RTV Rijnmond
NOS Nieuws Regio

Zwaan met vuurwerktrauma leert weer lopen in boodschappentas

Een zwaan bij vogelopvang De Houtsnip in Hoek van Holland leert weer lopen dankzij een opengeknipte boodschappentas. De plastic tas is een hulpmiddel bij de revalidatie.

De jonge zwaan raakte op Oudjaarsdag getraumatiseerd door de harde klappen van het vuurwerk en kan sindsdien niet meer zelfstandig lopen.

Bedenkster Sonja vertelt tegen RTV Rijnmond: "Ze zakt meteen door haar poten. De 'fysiotas' werkt als een soort tuigje. Hierdoor heeft ze het gevoel dat ze wordt vastgehouden. Maar we houden haar voor de gek, want we laten d'r gewoon los."

De unieke methode blijkt succesvol:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zwaan revalideert dankzij plastic boodschappentas

Stapje voor stapje leert 'Zwaantje' weer lopen tussen Sonja en haar collega Saia in. Het gaat volgens hen vooral om het zelfvertrouwen van het dier. "Dat ze in de gaten krijgt: ik kan opstaan."

De vrouwen hebben er vertrouwen in dat de zwaan straks weer volledig zonder hulp kan lopen. En als dat lukt? "Janken, dan ga ik janken", zeggen ze.

Dit is een artikel van

STER reclame