Peter Bosz, met op de achtergrond assistent Hendrie Krüzen

Bosz en Leverkusen verslikken zich in FK Krasnodar

Peter Bosz kan zich met Bayer Leverkusen volledig gaan richten op de Bundesliga. De Nederlander zag zijn formatie in de Europa League niet verder dan 1-1 komen tegen FK Krasnodar.

Na de 0-0 in Rusland waren er doelpunten nodig in de matig gevulde BayArena, maar de ploeg van Bosz had het lastig tegen Krasnodar.

In de slotfase van de eerste helft moest Leverkusen-doelman Lukas Hradecky zelfs tot twee keer toe redding brengen bij pogingen van Viktor Claesson.

Bal op de lat

Bosz kon langs de lijn opgelucht ademhalen en hoopte na rust op een ingeving van zijn ploeg. Lucas Alario, die voor rust al stuitte op keeper Matvej Safonov, zag een inzet op de lat belanden.

Verder dan dat kwam Leverkusen niet, waardoor er een verlenging aan leek te komen. In de slotfase capituleerde Hradecky echter op een vrije trap van Magomed-Shapi Soelejmanov.

De 1-1 van Charles Aránguiz zorgde nog voor een spannend slot, maar gescoord werd er niet meer. Zondag gaat Leverkusen in de competitie op bezoek bij koploper Borussia Dortmund.

Sol valt op

Voormalig Willem II-spits Sol hielp Dinamo Kiev naar de achtste finales. Hij nam tegen Olympiakos na ruim een half uur de 1-0 voor zijn rekening. Meer treffers zouden er niet vallen.

De heenwedstrijd in Griekenland eindigde in 2-2.