Michael van Gerwen ANP

Hoofdschuddend wint Van Gerwen ook zijn derde Premier League-duel

time icon Aangepast

Darter Michael van Gerwen heeft ook zijn derde wedstrijd in de Premier League gewonnen. Van Gerwen was in een nagenoeg foutloze wedstrijd tegen Rob Cross op weg naar een 7-0 overwinning, de grootst mogelijke score in een best-of-12, maar moest toch nog twee legs afstaan.

Van Gerwen en Cross zijn de nummers een en twee op de wereldranglijst en de laatste twee wereldkampioenen, maar spannend werd de wedstrijd geen moment.

PDC Darts
@OfficialPDC
IT'S THREE IN A ROW FOR VAN GERWEN 💚 | After going 6-0 up, Cross could only muster two legs in his comeback. MvG stays unbeaten with a 7-2 win over Cross #Unibet180
3 maanden geleden

De regerend wereldkampioen uit Vlijmen liep pijlsnel uit naar een 6-0 voorsprong. Cross leek de vierde speler in de Premier League te worden die met 7-0 onderuit zou gaan tegen Van Gerwen, maar de Engelsman herstelde zich.

Waar Van Gerwen zeven wedstrijdpijlen miste, gooide Cross zijn dubbels wel raak. Bij 6-2 lukte het een hoofdschuddende Van Gerwen alsnog de partij te winnen, maar meer dan een kleine glimlach kon er niet vanaf.

"Je moet tegen iedereen meedogenloos zijn", reageerde Van Gerwen, die Cross graag zonder legwinst van het podium had willen sturen. "Maar ik heb gewonnen en daar moet ik blij mee zijn."

De uitslagen van 21 februari

Michael van Gerwen - Rob Cross 7-2

Raymond van Barneveld - Mensur Suljovic 6-6

Gerwyn Price - James Wade 6-6

Peter Wright - Steve Lennon 7-5

Daryl Gurney - Michael Smith 7-5

Ook Raymond van Barneveld leek even te moeten vrezen voor een grote nederlaag. In zijn partij tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic kwam Van Barneveld op een 5-1 achterstand, maar net als vorige week knokte hij zich terug in de wedstrijd.

Een week geleden tegen Gerwyn Price boog Van Barneveld een 6-2 achterstand om in een gelijkspel (6-6). Die eindstand stond ook donderdagavond in Dublin op het scorebord.

Op naar Exeter

Volgende week donderdag wordt in Exeter (Zuidwest-Engeland) de vierde ronde van de Premier League gespeeld. Op 27 en 28 maart zijn de spelers in Rotterdam. Het toernooi duurt tot eind mei.

De stand in de Premier League

Naam (gespeeld-punten)
1. Michael van Gerwen 3-6
2. Gerwyn Price 3-4
3. Daryl Gurney 3-4
4. Peter Wright 3-4
5. James Wade 3-3
6. Rob Cross 3-3
7. Raymond van Barneveld 3-2
8. Mensur Suljovic 3-2
9. Michael Smith 3-1

STER Reclame