Lewis Hamilton
NOS Sport

Hamilton en Kubica crashen bijna, Honda tevreden over testdagen

Wereldkampioen Lewis Hamilton is op de afsluitende vierde testdag van de Formule 1 ontsnapt aan een crash. De Brit moest donderdagochtend op het circuit in Barcelona met zijn Mercedes uitwijken om niet achter op de remmende Williams van Robert Kubica te botsen.

Het voorval bleef uiteindelijk zonder gevolgen voor de coureurs op een verder rustig verlopen testdag. Alfa Romeo (voorheen Sauber) was net als donderdag het meest op het circuit te vinden. Antonio Giovinazzi kwam tot 154 rondes, Kimi Räikkönen ging een dag eerder 138 keer rond.

Pierre Gasly, de teamgenoot van Max Verstappen, zorgde met 146 rondes dat Red Bull opnieuw een grote hoeveelheid data van de RB15 binnenhaalde.

Verstappen was maandag en woensdag in actie gekomen in Catalonië en testte donderdag verder in de simulator in Milton Keynes, de thuisbasis van Red Bull Racing.

Veel data

"Er zijn geen grote problemen geweest tijdens deze test", keek Honda-baas Toyoharu Tanabe tevreden terug op de eerste vier dagen. Honda is sinds dit seizoen de krachtbron van Red Bull en Toro Rosso.

"Toro Rosso heeft 482 rondes gereden, Red Bull 475. Dat betekent dat Honda 957 rondes heeft gereden. We gaan de komende dagen alle data analyseren."

Nico Hülkenberg (Renault) zorgde met 1.17,393 voor de snelste tijd van de testdagen, ondanks dat hij donderdag slechts 24 ronden op het circuit verscheen.

Tijden zeggen overigens nog niet heel veel op dit moment. Het testen van diverse factoren van de Formule 1-wagens staat vooral centraal.

Er wordt volgende week opnieuw getest in de Formule 1. Dat gebeurt van dinsdag 26 februari tot en met vrijdag 1 maart in Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl