Vera Pauw op de bank van Zuid-Afrika ANP Pro Shots

Oud-bondscoach Pauw adviseur in Thailand: 'Deins nooit terug voor uitdaging'

time icon

Vera Pauw gaat per direct aan de slag als technisch adviseur van Thailand. De oud-bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen moet de Thaise voetbalsters op weg helpen naar het WK van komende zomer in Frankrijk. Het Aziatische land doet voor de tweede keer mee aan het WK, na het debuut vier jaar geleden in Canada.

"Mijn functie is om hier echt het eerste team te ondersteunen", laat Pauw weten vanuit Thailand. "Vooral inhoudelijk. Ik zal programma's maken en analyses uitvoeren van de tegenstanders. Het is een fulltime functie en ik verblijf ook gewoon in Thailand."

Zware poule

Pauw zal deze zomer ook aanwezig zijn in Frankrijk waar Thailand het in de groepsfase zal opnemen tegen de Verenigde Staten, Zweden en Chili.

"Het is een zware poule", weet Pauw. "Maar ons doel is wel om de groepsfase door te komen. Dit team is een ploeg in ontwikkeling en ze hebben al een knappe prestatie geleverd door het WK opnieuw te halen. Er zit zeker talent."

Pauw werkte eerder in het buitenland bij de Amerikaanse club Houston Dash en als bondscoach van Schotland, Rusland en Zuid-Afrika. "Ik deins nooit terug voor een uitdaging en dat is dit team klaarstomen voor het WK ook weer. Maar het is vooral heel leuk."

Pauw heeft een contract getekend tot en met het WK.

STER Reclame