De artiesten die meedoen aan The Passion EO

Acteur Edwin Jonker en zangeres Edsilia Rombley spelen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in The Passion, de muzikale show van de EO en KRO-NCRV over de laatste uren van het leven van Jezus. Dat programma wordt op Witte Donderdag 18 april voor de negende keer uitgezonden, dit jaar vanuit Dordrecht. Het thema is eenzaamheid.

De twee zangers Lucas Hamming en Paul Sinha spelen in het programma de rollen van de discipelen Judas en Petrus. Acteur Porgy Franssen neemt de rol van Pilatus op zich. Martijn Krabbé is de verteller, presentator Klaas van Kruistum doet verslag van de processie.

Menselijk contact

"We zijn van nature sociale wezens, maar het lijkt wel of menselijk contact steeds schaarser is en de kwaliteit steeds zeldzamer wordt", zegt Krabbé in een persbericht van de EO. "Echte eenzaamheid in je leven kan alleen overwonnen worden als het je toch lukt om je te verbinden met iemand. Dat hoeft niet altijd een geliefde of familie te zijn, dat kan juist iedereen zijn. Iemand die jou gewoon ziet zoals je bent."

Eerder werd al bekend dat The Passion vanuit Dordrecht wordt uitgezonden. In die plaats werd vorig jaar november 400 jaar geleden de opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse bijbelvertaling, de Statenvertaling.

STER reclame