José Giménez schreeuwt het uit na zijn doelpunt

Atlético Madrid staat er florissant voor na zege op Juventus

Atlético Madrid heeft zichzelf in de achtste finales van de Champions League een prima uitgangspositie verschaft door thuis met 2-0 te winnen van Juventus. Beide doelpunten vielen in het laatste kwartier.

De eerste helft bood niet al te veel vertier: echt uitgespeelde kansen waren er niet. Na negen minuten liet Cristiano Ronaldo zich zien met een snoeiharde vrije trap, die door Atlético-doelman Jan Oblak werd gekeerd.

Atlético dacht na een klein half uur een penalty te verdienen na een (lichte) overtreding op Diego Costa. Maar na ingrijpen van de VAR werd de bal net buiten het strafschopgebied gelegd. Het leverde de Madrilenen desondanks een kans op: Antoine Griezmann schoot verrassend in de korte hoek, keeper Wojciech Szczesny bracht redding.

Atlético sterker na rust

Na rust voerde Atlético de druk op en dat leidde meteen tot kansen. In de 50ste minuut stormde Costa - na een slippertje van Giorgo Chiellini - alleen op het Italiaanse doel af, maar de Braziliaan raakte de bal op het moment suprême compleet verkeerd.

Cristiano Ronaldo had geen beste avond, maar laat het publiek wel zien dat hij vijf keer de Champions League heeft gewonnen

Drie minuten later was het opnieuw bijna raak: een inzet van Griezmann werd door Szczesny op de lat getikt. In de 70ste minuut leek Atlético eindelijk te kunnen juichen toen Álvaro Morata tussen twee verdedigers in raak kopte. Maar - zo oordeelde de scheidsrechter na een tip van de VAR - daar ging een duwtje van Morata tegen Chiellini aan vooraf en de goal werd afgekeurd.

Centrale verdedigers

In het laatste kwartier hielpen de centrale verdedigers van Atlético hun aanvallers een handje. José Giménez schoot in de 78ste minuut raak nadat Juventus na een hoekschop de bal niet had weggekregen. Vijf minuten later schoot Diego Godín uit de kluts en uit een moeilijke hoek de 2-0 binnen.

Vlak voor tijd kreeg Juventus nog twee kansen (een schot van invaller Federico Bernardeschi en een kopbal van Ronaldo), maar scoren deden de Italianen niet meer.