Leroy Sané viert de 2-2 ingetogen

Manchester City met tien man laat langs Schalke 04

Uitgerekend Leroy Sané heeft woensdagavond een daverende stunt van Schalke 04 tegen Manchester City in de achtste finales van de Champions League voorkomen. Met een formidabele vrije trap maakte de Duitser in de slotfase de gelijkmaker namens City in Gelsenkrichen: 2-2. Na dat kunststukje slaagde City er zelfs ook nog in winnend van het veld te stappen door een late goal van Raheem Sterling. In de 90ste minuut schoot hij de 3-2 binnen.

Sané vierde de wonderschone treffer in Gelsenkirchen ingetogen want Schalke is de club waar de 23-jarige middenvelder opgroeide voordat hij drie jaar geleden naar Manchester kwam.

Blunder

Een beter City kreeg de 0-1 na een kleine twintig minuten cadeau: Salif Sané stond bij een uittrap te slapen, David Silva pikte de bal op en liet Sergio Agüero simpel scoren.

Schalke, met Jeffrey Bruma in de basis, zocht vervolgens de aanval en dat leverde geen uitgespeelde kansen op, maar wel twee penalty's. Een handsbal van Nicolas Otamendi werd na ingrijpen van de VAR bestraft met een strafschop en ook vasthouden van Fernandinho leverde een penalty op aan Duitse zijde. Nabil Bentaleb liet die twee buitenkansjes voor Schalke niet onbenut en zodoende gingen de Duitsers met een 2-1 voorsprong rusten.

Na rust leek de situatie helemaal uitzichtloos voor de Engelsen toen Otamendi met zijn twee gele kaart van het veld moest. Desondanks bleef het kwaliteitsverschil tussen City en Schalke zichtbaar. Voor Schalke was het zuur dat de twee tegengoals diep in de tweede helft vielen.

Op 12 maart treffen de ploegen elkaar voor de return in Manchester.