Jamile Samuel ANP

Samuel loopt alsnog EK-limiet op 60 meter in Düsseldorf

time icon

Jamile Samuel heeft bij indoorwedstrijden in Düsseldorf alsnog voldaan aan de kwalificatie-eis voor de EK indoor in Glasgow. Samuel werd zesde in de finale van de 60 meter met een tijd van 7,24. Dat is éénhonderdste onder de EK-limiet. Afgelopen zaterdag liep de atlete bij de NK indoor nog éénhonderdste boven de limiet.

Of Samuel nu ook wordt afgevaardigd naar de EK, van 1 tot 3 maart, is echter nog niet duidelijk, aangezien de NK indoor van afgelopen weekeinde eigenlijk de laatste kans waren om de limiet te lopen.

Samuel: 'Blij dat ik onder limiet heb gelopen, ik zie wel'

De reactie van Jamile Samuel na de 60 meter bij indoorwedstrijden in Düsseldorf.

"Ik heb nog geen idee", reageerde Samuel na haar race. "Ik wilde hier vooral goed afsluiten voor mezelf. Ik ben het hele seizoen al een beetje aan het klooien met mijn eerste dertig meter. En soms eigenlijk ook met de laatste dertig meter. Ik zie wel, ik ben in ieder geval blij dat ik onder de limiet heb gelopen."

Bespreekgeval

De Atletiekunie maakte eerder op de dag bekend dat het Nederlands team in Glasgow in principe uit veertien atleten zal bestaan. Volgens technisch directeur Ad Roskam bestaat in principe nog de mogelijkheid om een uitzondering te maken voor atleten en kan het team zonodig worden uitgebreid. Of Samuel nog wordt toegevoegd, zal de komende dagen duidelijk worden.

Schippers: 'Ik miste de start, maar het voelt wel erg goed'

De reactie van Dafne Schippers na de 60 meter bij indoorwedstrijden in Düsseldorf.

Dafne Schippers kwam in Düsseldorf in 7,19 als derde over de finish op de 60 meter. De race werd gewonnen door de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou in 7,02.

Schippers was tevreden over haar race, maar baalde van haar start. "Ik miste de start, dat is zo jammer. Daarna moest ik van te ver komen. Het voelt allemaal wel erg goed, het is wachten op het moment dat alles bij elkaar komt. Hopelijk is dat op de EK in Glasgow."

Selectie vrouwen voor EK Glasgow

Dafne Schippers 60 meter
Nadine Visser 60 meter horden
Lisanne de Witte 400 meter
Maureen Koster 3.000 meter
Julia van Velthoven 3.000 meter
Anouk Vetter Vijfkamp

Selectie mannen voor EK Glasgow

Joris van Gool 60 meter
Liemarvin Bonevacia 400 meter
Tony van Diepen 400 meter
Richard Douma 800 meter
Thijmen Kupers 800 meter
Bram Anderiessen 3.000 meter
Benjamin de Haan 3.000 meter
Mike Foppen 3.000 meter

STER Reclame